viernes, 22 de abril de 2016

Pràctica 7: Twitter



http://bit.ly/1ppJlq4


Necessitem és una adreça d'email a la qual vincular i ingressar a la pàgina principal de Twitter. Accedirem a dues primeres pantalles molt senzilles on us demanaran les dades bàsiques d'informació.


http://bit.ly/1SVIu8c

Una vegada hàgim passat aquest primer procés accedirem a la pàgina principal del nostre compte de Twitter.

En el botó d'Inici tenim:


-Timeline o cronologia de Twitter: Aquí és on ens trobarem tots els Tweets teus i de les persones que seguim en ordre cronològic, sent el primer l'últim a publicar. Fent scroll cap avall anirem veient els tweets de les persones a les quals seguim més antics.

-Cerques: Aquí podrem localitzar fàcilment a algun usuari que tinguem en la nostra llista de “seguint” o que vulguem començar a seguir. Simplement començant a escriure el nom Twitter ens suggerirà les opcions que tenim, punxant en el qual en aquest cas busquem.



http://bit.ly/1TnkwFY
-Seguint i seguidors: Aquí veurem el nombre de persones que ens segueixen i el nombre de persones a les quals estem seguint. Punxant sobre qualsevol d'aquests dos nombres ens apareixerà una llista de les persones a les quals seguim o les que ens segueixen depenent com punxem.

-A qui seguir: En funció de la gent a la qual seguim, la descripció que hàgim posat en el nostre perfil, els seguidors que tinguem etc… Twitter ens suggereix gent que podria resultar-nos del nostre interès.

-Tendències:  Disposem de 140 caràcters per comunicar alguna cosa, bé doncs Twitter ens dóna la possibilitat de posar davant d'alguna d'aquestes paraules del nostre missatge el símbol de # coixinet. En fer això estem convertint a aquesta paraula o conjunt de paraules en un Hashtag, una etiqueta perquè ens entenguem millor.

En el botó de Connecta tenim:

Dins de l'opció de Connecta, podrem accedir novament a dues seccions molt interessants. Aquestes són “Interaccions” i “Esments”. Per mitjà de l'opció d'Interaccions veurem Tweets en els quals estem interaccionant, és a dir gent o usuaris que retuitean un tweet nostre, que ho comente...

En l'opció d'Esments veurem la gent que ha afegit a algun Tweet el nostre nom d'usuari és a dir @nombreusuario i per tant Twitter ens avisa que algú ha comentat alguna cosa on apareixem.


En el botó # Descobreix tenim:


En aquesta pestanya podrem accedir a les històries més rellevants dins d'un grup d'usuaris compost per aquells a els qui nosaltres seguim, als quals segueixen aquells que nosaltres seguim i els nostres seguidors. En essència aquesta pestanya el que tracta és de donar-nos el contingut que Twitter considera més rellevant en referència al nostre sector.

Dins d'aquesta mateixa pestanya tindrem l'opció de buscar amics mitjançant nostres expliques mail, acceptar suggeriments de Twitter de qui seguir, veure Tweets… 


En el botó de Compte tenim:


Finalment en aquest botó entrarem en la vostra en la qual veureu la vostra foto de perfil, la de fons que hàgim triat, la descripció que vam posar al seu moment i en un llistat tots els Tweets o Retuits que hàgim fet ordenats cronològicament.

-Cal ressaltar diferents conceptes:

Tweet: és una frase, opinió, notícia o comentari que comparteixes en la plataforma en 140 caràcters màxim. L'estructura correcta pot ser: Frase + enllaci + font (via @nomeni) + # Frase + enllaci + font.


Esments: Quan esmentes a la font original d'un tweet o enllaç, se sol posar via o by seguit de l'usuari que sempre porta un @ endavant del seu nom.

Retweet: Una de les característiques de Twitter és la quantitat d'informació que es comparteix. Tant des d'una web cap a Twitter com dins de Twitter. Quan trobes contingut interessant feixos un RT (retweet, ‘reexpedir un tuit’), és quan comparteixes un tweet d'un altre usuari. Per fer un retweet, has d'indicar la font original a més del tweet que estàs compartint. 

Per pujar un video a Twitter :
1.Anar a la finestra per escriure un tuit
2.Prémer en la icona d'imatges
3.Pressionar en el botó vermell que té forma de càmera en la part esquerra
4.Mantenir-ho pressionat (Opcional: Es pot mantenir pressionat el botó, deixar-ho anar i tornar estrènyer-ho per poder pujar videos editats al moment)
5.Quan el video estigui finalitzat, en la part superior dreta de la pantalla està el botó per adjuntar-ho al tuit.

EXEMPLE:





No hay comentarios:

Publicar un comentario