viernes, 26 de febrero de 2016

Pràctica 4: Powert point


Treballar amb Power Point

En aquest post us vaig a ensenyar les múltiples funcions que té Power Point. La versió de Powerpoint de la qual disposo en el meu ordinador és la de 2010.

Una vegada que nosaltres tenim en el nostre ordinador instal·lat el Power Point, l'única cosa que hem de fer és obrir-ho, gens més realitzar això ens apareixerà la següent pantalla:

http://bit.ly/1RsprnY

Si volem inserir una imatge, en la nostra barra d'eines veiem l'opció de Inserir, punxem en Imatge i seleccionem una del nostre escriptori.

http://bit.ly/1TbsFzT

Si fem doble clic a la foto la podrem modificar-la. Per exemple, si punxem en l'opció Efectes de la imatge podem afegir-li ombra, il·luminat, vores suaus, gir 3D...

http://bit.ly/20Zc2q2

Se li pot donar color al contorn de la imatge si punxem en Contorn de la imatgeAmb l'opció Dissenyo d'imatge podem introduir un text en la imatge després d'haver triat com volem que es vegi la imatge.

http://bit.ly/20Zc2q2
Podem modificar a tot moment la grandària de la foto en Panell de selecció. Observem també les opcions Efectes artístics, Color de la imatge, Correccions de lluentor i contrastos.

http://bit.ly/1oMoTQM
http://bit.ly/1Rsqx38

Per inserir un hipervínculo seleccionem el text, punxem a Inserir, després Hipervínculo i introduïm la direcció a la qual volem que ens porti, bé cap a una altra diapositiva, ben executant un programa...

http://bit.ly/1S5EzKf
Podem afegir formes punxant a Inserir, després Formes, seleccionem la forma que vulguem.

http://bit.ly/1QhSBad

Una vegada tenim la imatge, fem doble clic en ella, al costat de Hipervínculo veiem Acció, punxem en ell i així és com generem un botó d'acció. Per exemple: volem que la figura seleccionada ens porti a la primera diapositiva de totes. Per tant, quan estiguem en la presentació si movem el ratolí i ho col·loquem damunt de la figura podrem punxar en ella i ens portarà a la primera diapositiva. 

Dins de Acció veiem que hi ha dues opcions: Clic del mouse i Acció del mouse. La primera ja l'hem explicat, la segona és exactament igual, l'única cosa que canvia és que solament amb passar el ratolí per la figura ja ens portarà on li hàgim indicat.

Per inserir un vídeo seleccionem a Inserir. Inserim vídeo, ho podem pujar des d'arxiu o des de lloc web. Si volem pujar-ho des d'arxiu, haurem de buscar-ho en el nostre ordinador i si volem pujar-ho des de lloc web haurem de buscar el vídeo; una vegada tenim el vídeo, hem d'anar a baix, on està la informació del vídeo. 

Llavors veurem diverses opcions (Informació, compartir, afegir a...), entrem a compartir (compartir aquest vídeo, inserir, enviar per correu), punxem a inserir, copiem el codi HTML, i marquem les opcions "Mostrar suggeriments de vídeos" quan finalitzi la reproducció del vídeo. Pegarem el codi HTML en la finestra que ens apareixerà en el Power Point quan hàgim seleccionat des de lloc web, li donarem a inserir i ens apareixerà en la diapositiva.


http://bit.ly/1T04P9N
Quan inserim un àudio el podem fer de dues opcions: àudio d'arxius i àudio d'imatges predisenyats. Àudio d'arxiu ho seleccionarem del nostre ordinador i àudio d'imatges predisenyats són sons que el programa té assignats.


http://bit.ly/1QhTpfw

Quant al disseny de les diapositives trobem diverses opcions que podem canviar:

Configurar la pàgina: podem posar la diapositiva en ample o en vertical, l'altura, l'ample... 

-Els temes: veiem que hi ha una gran quantitat de temes diferents per triar.

-Els colors: hi ha un gran numero de colors a triar també.

-Fonts: diferents tipus de lletres.

-Efectes.

-Estils de fons per a la diapositiva: dins d'aquesta opció veiem Format de fons, pots utilitzar-ho per donar-li farcit al fons.

http://bit.ly/1QByuQ8
Transicions hi ha moltíssimes. En cada diapositiva pot haver-hi una transició diferent, encara que també podem aplicar una transició per a totes. A més, li podem afegir un so a la transició, també hi ha molts i podem assignar quant volem que duri la transició. Podem avançar a la següent diapositiva fent clic o després d'uns determinats segons que podem marcar.

http://bit.ly/1TIfqGz
Quant a les animacions, primer de tot haurem d'inserir una forma o una imatge, com hem fet abans. Triem l'animació que ens agradi; hi ha també una gran varietat.

http://bit.ly/1QhTOyi

Finalment podem modificar o ajustar la nostra presentació. Per a això tenim l'opció Configuració de la presentació diapositives, podem assajar intervals per veure com ens queda, i si volem modificar alguna cosa podem configurar-ho fins que es quedi com vulguem. Després veiem una opció que diu Gravar presentació amb diapositives que serveix perquè es generi un vídeo.







No hay comentarios:

Publicar un comentario