miércoles, 2 de marzo de 2016

Teoria 6: Eines de la Web 2.0: Cloud Computing


1. Computació en el nuvol

-El núvol és el terme per designar als ordinadors en xarxa que distribueixen capacitat de processament, aplicacions i grans sistemes a moltes màquines.

-Les aplicacions basades en tecnologia núvol no funcionen en un sol ordinador, sinó que es difonen per tot un cluster distribuit, utilitzant espai d´emmagatzematge i recursos informàtics de tantes màquines.

-Els serveis de computació en xarxa tenen tres nivells:

1: Aplicacions que tenen una sola funció a les quals normalment s´accedir mitjançant un navegador Web. Per exemple gmail.

2: Ofereix la infraestructura sobre la qual es fabriquen i funcionen aquestes aplicacions.Per exemple App Engine.

3: Són els que ofereixen recursos purament informàtics sense una plataforma de desenvolupament. GoGrid, Elastic Computi Cloud.


2- Avantatges del cloud computing

-En el núvol es consumeix solament l'energia necessària, la qual cosa contribueix a l'ús eficient de l'energia.

-No existeix la caiguda del servidor, perquè sempre hi ha algú controlant-la, de manera que no cal esperar al fet que vinga el personal a arreglar-ho.

-Les actualitzacions són automàtiques i es conserven totes les personalitzacions que hem introduït.

-Es pot començar a treballar ràpidament en qualsevol aplicació.

-Es pot prescindir d'instal·lar qualsevol tipus de maquinari i per tant requereix molt menys inversió.

-Les infraestructures utilitzades tenen una major capacitat.


3- Desavantatges del cloud computing

-La disponibilitat d'aplicacions depen de la disponibilitat d'accès a internet.

-Tots els treballs de l'usuari estan al núvol, de manera que si hi hagués algun problema es pot posar en perill la seguretat dels nostres materials.

-L'usuari no disposa de còpies de seguretat, com podia tenir-les quan el programari que utilitzava podia estar instal·lat.


4-Tipus de núvols

-Els núvols públics: Són els que estan controlats per altres persones i alberguen el treball de molts clients; els sistemes d'emmagatzematge són comuns, i els servidors, la xarxa i els discs. També els serveis que són gratuïts solen estar situats en aquest tipus de núvols.

-Els núvols privats: Són la millor opció per a les empreses o organitzacions que volen tenir un servei propi amb les aplicacions que desitgen, a mesura de les seves necessitats. Són els propietaris del servidor, disc.

-Els núvols híbrids: Són una combinació de les anteriors, es disposa d'una infraestructura privada però al seu torn es poden manejar aplicacions a l'espai del núvol públic

No hay comentarios:

Publicar un comentario