sábado, 30 de enero de 2016

Pràctica 1: Ampliació


 Plataformes disponibles per crear un blog 

Mostre unes quantes plataformes disponibles en espanyol per crear un blog gratis:

1) WordPress.com: 

És fàcil d'usar: ella ens permet tenir el nostre lloc o blog amb una aparença molt professional, gràcies a un increïble nombre de plantilles prediseñadas que podrem instal·lar gratuïtament des del seu propi repositori de temes.

Disposar d'un nom de subdomini gratuït, el qual pots canviar al teu propi domini personalitzat quan vulguis.

Atenció al client pròpia i una xarxa de fòrums i blogueros especialitzats en Wordpress.com que podran solucionar els teus dubtes o ajudar-te amb possibles inconvenients.


Aplicació mòbil per Android i IOS.


2) Wix.com:

Aquesta és una de les opcions per muntar llocs online prediseñats i de manera modular, més populars que trobaràs en l'actualitat.

WIX és una de les plataformes per crear pàgines web gratuïtes que més està creixent en l'actualitat. Ella disposa d'una interfície moderna, atractiva i compatible amb el llenguatge HTML.

A més, gràcies al seu intuïtiu sistema editor d'arrossegar i deixar anar WIX ens permetrà dissenyar de manera senzilla una web més personalitzada. També posseeix una gran col·lecció de plantilles en diferents categories per triar.

Amb aquesta plataforma podràs dissenyar de forma senzilla una pàgina web gratis, un blog personal o professional i una tenda Online. La seva versió gratuïta compta amb una limitació de 500 MB d'espai d'emmagatzematge, un ample de banda de 1G, funció de compatibilitat amb Google Analytics i atenció al client 24 hores.

3) Imcreador.com:

Aquesta plataforma disposa d'un procés bastant intuïtiu i simple d'arrossegar i deixar anar per crear gratuïtament un blog o una pàgina web gairebé a mesura.

Igual que altres eines per construir webs gratuïtes, IMCreator ofereix amb el seu paquet inicial 50 MB d'emmagatzematge i una col·lecció actualitzada de plantilles amb dissenys simples, moderns i creatius.

Com succeeix en l'opció anterior, IMCreator també és compatible amb tots els navegadors i perfectament visible en els dispositius mòbils.

4) Websitebuilder.com:

WebsiteBuilder ens permetrà crear una pàgina web o blog gratis amb una aparença simple, encara que bastant professional.

Una dels principals avantatges d'aquesta plataforma és que posseeix una gran col·lecció de centenars de plantilles (amb diverses categories molt populars).

Com succeeix en tots els casos, ella ofereix un editor d'arrossegar i deixar anar que ens possibilita no haver de disposar de coneixements avançats d'HTML o CSS per dissenyar el nostre lloc.

5) Webnode.com:

Aquesta eina és ideal per crear una pàgina web gratuïta fàcil i ràpidament (pots comprar i usar el teu propi nom de domini o un subdomini sense càrrec).

Disposes de diverses eines que t'ajudaran a tenir una millor presència en Internet. Gràcies a la varietat de funcions d'edició de continguts, la teva creativitat no estarà limitada. I gens quedarà a l'atzar, perquè comptes amb un complet panell d'analítica propi.

Webnode ofereix també versions gratuïtes per fer un blog personal i dissenyar una tenda Online.

viernes, 29 de enero de 2016

Pràctica 1: Blogger


COM ES FA UN BLOG


http://bit.ly/1SguURK

En primer lloc necessites un compte de gmail per poder accedir a aquest recurs, una vegada que la tens ja pots començar a crear el teu blog en l'opció Entrada nova.

A continuació es mostrarà diferents estils de plantilles per seleccionar, però se seleccionés la plantilla senzilla, ja que és la recomanable per als principiants en el tema; és necessari advertir que si abans que aparegui la selecció de plantilla se'ns mostra en la pantalla l'opció de Perfil de blogger limitat cal seleccionar aquesta opció.



http://bit.ly/1Q98uSh
Una vegada que hagis seleccionat la plantilla li donem a Crear Blog. A continuació, punxarem en el nom del blog que acabem de crear, i ens apareixerà la Visió General del blog.



http://bit.ly/1QVU5pC

Si observem la part esquerra d'aquesta pantalla, veurem els diferents elements del nostre Blog:


-Visió general: Mostra una gràfica amb les pàgines vistes i altres estadístiques, a més de notícies i actualitzacions.


-Entrades: En aquest apartat ens apareixeran, quan publiquem o guardem esborradors, les entrades que anem realitzant. 


-Pàgines: Pàgines creades


-Comentaris: Podrem veure tots els comentaris que ens han deixat els visitants del nostre Blog. 


-Google+: Podem observar el nostre compte i les nostres dades d'usuari.


-Estadístiques: Ens informa de quins ens visita, des d'on, el nom de visites... 


-Dissenyo: En aquest apartat podrem personalitzar el disseny del nostre blog.

-Plantilla: Des d'aquest apartat, podem canviar la plantilla.


-Configuració: Aquesta secció ens permet configurar el nostre blog: adreça del blog, permisos, privadesa, idioma i format, motors de cerca...

Punxem a Entrada nova per començar a redactar una entrada, una vegada fet ens obrirà una fulla en blanc on podrem redactar-la en l'opció Redactar; les eines que té són molt similars a les del programa Word i en l'opció Estil de l´entrada és on es posarà en titulo del blog.


http://bit.ly/1SgzUpm


En les eines se'ns mostra l'opció de poder inserir imatges, vídeos i enllaços:

En l'opció Inserir una Imatge es pot observar que es poden pujar imatges des d'un telèfon, des del propi ordinador, de la càmera web, l'àlbum web de picassa... I en l'opció d'Inserir un vídeo es poden pujar des del teu propi ordinador, un telèfon i des de youtube; cal tenir en compte que quan es pugi aquest tipus arxius és recomanable inserir una llegenda per posar l'origen de l'arxiu; la seva URL. En el cas de la imatge en seleccionar-la apareix l'opció Llegenda; també es pot ajustar la grandària, alineació... Si l'URL de la imatge o vídeo és molt llarg per aplicar en la llegenda es pot reduir a la pàgina web Google url shortener o en Bitly.


http://bit.ly/20LIlxW


Per exemple:



Origen: http://bit.ly/1aNI2nJ


Origen: http://bit.ly/1nCBrts

En l'opció Enllaç podem enviar des d'un text del nostre blog a una pàgina web que vulguis amb un sol clic a est; seleccionant el text i posant l'URL en la casella D'adreça web.

Resultat:


USOS EDUCATIUS DELS BLOGS

És molt important seleccionar l'opció Etiquetes que es troba a la dreta del teu blog, i aquí posar el nom del teu blog; això facilitarà la visualització d'altres blogs conforme vagis creant-los, ja que estaran enllaçats entre ells.



http://bit.ly/1RqgWvt

D'altra banda si volem modificar l'aspecte del blog, escollirem l'opció Plantilla i després a Personalitzar. Una vegada dins, ens apareixeran diverses opcions a l'esquerra. Per modificar la plantilla del blog, anirem a Plantilla i triarem el model que vulguem. Per canviar el fons, anirem a fons. També podem ajustar l'ample i l'alt del blog, i el de les entrades, en l'opció d'Ajustar Ample. A més, podem escollir el disseny del blog que vulguem en l'opció de Disseny. L'opció d'Avançat ens ofereix canviar el tipus de lletra de l'entrada, la grandària, el color, la font de lletra...



http://bit.ly/1QVXoNA

En l'opció de format es troben diferents Gadgets que es recomana afegir en el blog:

El primer l'HTML javascript ja que amb aquest gadget pots seleccionar una presentació de slideshare i afegir-la al teu blog; s'ha de donar a l'opció de Compartir que es troba sota la presentació, després copies tot el text que apareix en l'opció Inserir i després ho pegues en l'opció Contingut que apareix en el gadget i posteriorment apareixerà la presentació en la part dreta de la teva bloc.


El segon gadget és Arxiu del bloc; aquest ens mostra els mesos i els dies de publicació del nostre contingut. 


El tercer és el de Núvol d'Etiquetes (molt important) per ordenar i organitzar els continguts i organitzar i classificar les entrades.


El quart són les Entrades Populars que ens indiquen les entrades que més visites han rebut aquesta setmana. 


El cinquè Quadre de Cerca per buscar algun terme dins del contingut dels teus blogs.


El sisè és Llista d´enllaços per afegir una llista de tots els enllaços utilitzats en cada d'entrada del teu blog.

El setè Estadístiques del blog es mostren estadístiques del nostre blog, tals com els dies en línia que porta publicat, el nombre d'entrades i el nombre de comentaris.

El vuitè Enquesta que permet integrar una enquesta al teu blog per conèixer l'opinió dels usuaris.

El novè Barra de vídeo que mostra vídeos de Youtube i Google Vídeo perquè els lectors puguin veure'ls sense abandonar la pàgina principal del teu blog.

El dècim Entrada destacada seleccionada per tu l'entrada que vulguis destacar en el blog.


Com es pot comprovar hi ha una multitud de gadgets, a part dels ja nomenats. Cal destacar que quan modifiques el teu blog és necessari seleccionar a l'opció d'Actualitzar perquè apareguin els canvis afegits. A més  l'opció de Mostra el blog és on pots veure el resultat final y com a quedat.

Finalment si vols tenir privadesa en el teu Blog pots aconseguir-la inserint en Google: Licencia Creative Commons.